Het kleurenmonster is in de war.

Het kleurenmonster is vandaag opgestaan met een naar en vreemd gevoel. Hij is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een zorgzaam meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven.

 

 

 

 

 

Samen met het meisje hebben ze besloten om zijn emoties te sorteren en in potjes te steken.  Zo zal het monster zich beter voelen. Ze halen er samen geel uit voor vreugde, blijdschap. "Blijdschap is aanstekelijk. Het straalt geel als de zon en schittert als de sterren." Samen met de kleuters gaan we opzoek naar dingen waarvan wij ook blij worden. 

 

Vervolgens halen ze er blauw uit. Blauw staat voor verdriet. 'Verdriet is wensen dat iets anders is. Het is blauw, en nat als de zee en zoet als de regen. Als je verdrietig bent, wil je jezelf verstoppen alleen zijn. Je hebt nergens zin in.'  Met een rietje en wat ecoline blazen we tranen op die blad papier.

 

 

Nadien halen ze de de kleur rood uit. Deze kleur staat voor woede, kwaad, boosheid. "Woede is roodgloeiend en woest als vuur. Het brandt hevig en is moeilijk te blussen. Als je boos bent, voelt het alsof er iets oneerlijks is gebeurd en  wil je je woede eruit gooien." We maakten ons eigen boze kleurenmonster.

Doorheen het leren over het kleurenmonster zijn we ook buiten gaan picknicken. De kleuters vonden het heel erg leuk om hun fruit buiten in de zon te kunnen opeten!

Nadien hebben we nog wat gespeeld en gewerkt in onze klas.

Deze maand waren er ook weer een paar jarigen in onze klas!

Hiep hiep hoera aan Safouane, Menno en Hüma.