Herfst in het bos.

Na een lange zomer was het zalig om nog eens die typische herfstgeur te ruiken.  En ook voor het oog was het geen tegenvaller: Gekleurde blaadjes overal! Daarom zijn we met onze klas op stap gegaan naar het park om daar een hele mooie herfstwandeling te maken... Onze wandeling had wel een missie: de kleuters kregen een zoekblaadje. Samen zochten we alle herfstmaterialen die op ons blad stonden.

 

Ook in onze klas was de herfst te vinden. We maakten onze eigen herfstbladeren met herfstkleuren. We speelden ook nog veel andere spelletjes in het thema herfst!

Om onze klas helemaal in de sfeer van herfst te brengen, maakten we zelf herfstslingers!

 

 

 

 

Na al dat spelen en werken, is het natuurlijk ook wel eens tijd om te gaan sporten!

We gingen natuurlijk niet alleen maar leren over de herfst... We hebben ook geleerd over pompoenen. Onze klas lag er vol mee! De pompoenen hadden verschillende kleurtjes, sommige waren groot en andere waren klein. Hier en daar was er ook een pompoen bij met een gekke vorm. Maar wat moesten we met zoveel pompoenen doen? 

 

Daar hadden de bosdieren al snel een oplossing voor ... We gingen soep maken!

 

 

 

Samen met de junglies maakten we echte pompoensoep. De soep werd gemaakt in een grote pot.

Wat hebben ze genoten!

We maakten niet alleen echte pompoensoep ...

Tijdens krullenbol hebben we ook geleerd om spinnensoep te maken! Kijken jullie mee hoe we dit deden?

We leerden in de klas dat de pompoen eigenlijk een symbool voor Halloween was. Al snel werd onze klas van herfstbos omgetoverd naar een echt spookhuis waar heel veel heksen, spoken, duivels....woonden.

The BOO crew 👻