Workshop van de imker

De imker kwam naar onze school en hij had heel veel materiaal meegenomen. Zo konden we goed de delen (borst, kopstuk, achterlijf) van de bij zien. Ook de ontwikkelingsfasen van een insect (eitje, larve, pop) en het nut van de bijen kwam aan bod.

De imker legde ook alles uit hoe bijen honing maken. Het was zeer interessant.

Knuffelstenen

Onze juf heeft allemaal knuffelstenen gemaakt. Ze heeft op elke steen een uiltje getekend en een krachtig zinnetje erop geschreven. Iedereen heeft de zinnetjes gelezen en de zin die het beste bij zichzelf paste gekozen. Als ook het uiltje paste, werd het je eigen knuffelsteen.

Door de zin die op onze knuffelsteen staat elke dag te lezen, geeft het ons tijdens de laatste 2 maanden van het schooljaar extra kracht om door te zetten en extra in onszelf te geloven.

Groepsgeluk

Tijdens het glundermoment hebben we in groepjes gewerkt. Met houten poppetjes, picto’s, de bus, een gevoelsmeter, … gaan we samen op ontdekking hoe we ons voelen, wie we graag naast ons hebben in de klas en zo veel meer. Samen gaan we voor groepsgeluk in onze klas.