Pauwtje Pio en de kriebeldiertjes

Het thema van het kleurenmonster sloten we af met het groene en roze monster. Het groene monster beleefden we voluit met een yoga-les. Hier werden we allemaal zeer kalm en rustig van. Van het roze monster leerden we over graag zien en gaven we kusjes aan onze mama’s voor moederdag!

Tijdens krullenbol oefenden we gebogen lijnen. Zo konden we een hangmat tekenen voor het groene monster.  We knutselden een gevoelensmeter met de verschillende kleurenmonsters. Zo kunnen de kleuters thuis ook laten zien hoe ze zich voelen.

Wat was het leuk om buiten naar een toneel te kunnen kijken.  1 man die met veel muziek en humor kwam vertellen hoe we het beste afval sorteren.

In de maand mei begonnen we ook aan het thema kriebeldiertjes. Hierbij gebruikten we het prentenboek: Pauwtje Pio en de kriebeldiertjes. Op de speelplaats en in de tuin zochten we er volop naar. We vonden een worm, een lieveheersbeestje, slakken, veel mieren en pissebedden. Hiervoor maakten we een doos met zand en bladeren in de klas. Zo konden we de kleine dieren beter bekijken.

We leerden meer over bijen, spinnen, lieveheersbeestjes, vlinders en slakken.
Daarbij oefenden we op tellen met bijen en lieveheersbeestjes. We leerden ook dat een vlinder eerst een rups is, maar dan in een cocon kruipt en eruit komt als een prachtige vlinder.

Tijdens krullenbol schilderden we ook rechte lijnen voor de bij.
Voor de lieveheersbeestjes tekenden we heel veel kleine grassprietjes waarna we oefenden op stippen zetten. En bij de slakken oefenden we op rechte lijnen en cirkels tekenen. We maakten zelf een groot web voor de spin, dat deden we door grote en kleine cirkels te tekenen. En een prachtige vlinder kon natuurlijk niet ontbreken

We hadden een echte slakkenverzameling in de klas. Sommige met huisje en sommige zonder. We bekeken ze goed en veel kinderen durfden ze toch eens op hun hand te laten kruipen. Wat voelde dat slijmerig.
We hielden ook een slakkenrace. Jammer genoeg hadden de slakken hier niet echt veel zin in en was er geen winnaar. We zagen verschillen tussen dikke en dunne slakken, tussen trage en snelle slakken. Het was een hele leuke beleving!

We sloten ons thema af door zelf een nieuwe thuis te bouwen voor de insecten, we maakten een echt insectenhotel dat nu ophangt in onze tuin op school. Hierbij kregen we hulp van Pol, hij toonden ons allerlei schroevendraaiers en hij had zelf een boormachine bij! We vulden alle gaatjes van het hotel tot het er super gezellig uit zag.

We vierden ook nog een beetje feest omdat we zo goed gewerkt hadden door zelf een vlindercake te bakken met juf Christine. Dit deden we aan de hand van een echt recept. Wanneer de cake gebakken was, mochten we hem nog versieren en samen opeten!

HMMMMM!

Diyana was jarig in mei en werd 5 jaar. Hip hip hoera voor Diyana! Ook Essaf was jarig, hij werd 4 jaar. Gefeliciteerd Essaf!