Thema dinosaurussen!

Op een ochtend kwamen we in de klas en stond er een emmer met een groot ei in onze kring. Nieuwsgierig gingen we kijken en zagen we dat het een ei van een dinosaurus was. Zo kwamen we tot het nieuwe thema in onze klas: dinosaurussen! Nu was het ongeduldig wachten tot onze dinosaurus uit zijn ei kwam.  

Tijdens dit thema hebben we heel veel gespeeld, geleerd en geknutseld in onze klas.  Zo konden we in de boekenhoek zelf op ontdekking gaan in de vele boekjes rond dinosaurussen. We hebben dino’s gebouwd met duploblokken en zelf met plasticine kan je dinosaurussen maken. Ook in onze zandbak waren er dino’s te vinden. De lichtbak kwam ook nog eens boven en met geometrische vormen maakten we eveneens een dino. 

 

We hebben ook ons eigen dinopark mogen bouwen met grote blokken, de dino’s mochten natuurlijk niet ontbreken in ons park. 

 

Natuurlijk hebben we ook zelf onze eigen dinosaurus geknutseld. De buik van de dino, een kartonnen bordje, mochten we zelf schilderen, daarna mochten we zelf kiezen welke dino we wilden maken: een diplodocus, een tricerotops of een stegosaurus. We kleurden het hoofd en de staart met stiften en knipten deze uit. Als laatste maakten we de poten van wc-rolletjes, die we dan mochten bekleven met stickers.

https://www.youtube.com/watch?v=A-ToiNkdgeI

Na al dat spelen, werken en knutselen kwam onze dino eindelijk uit zijn ei!

We hebben in onze smurfenklas ook onze eerste puzzelkampioen van dit schooljaar: Wail maakt puzzels van 100 stukjes! WAUW, wat knap!
Ook in de maand oktober was het weer feest in onze klas. We mochten 3 jarigen vieren in onze klas.

Barish werd 6 jaar
Selim 5 jaar

Laila 5 jaar

Groetjes juf Kim