Herfst in de Jungleklas

Het begon op een maandag. De hele klas lag vol blaadjes! De blaadjes hadden verschillende kleurtjes, sommige waren groot en andere waren klein. Er zaten ook blaadjes tussen met verschillende vormen. Door al die blaadjes was de klas erg rommelig. Gelukkig zijn de Junglies goed in sorteren! 

Het was wel een beetje raar.. Zoveel blaadjes in de klas maar geen bomen. Gelukkig bedachten de Junglies een oplossing. Zelf bomen maken! Samen gingen ze op zoek naar materiaal in de klas. Al snel vonden ze de treinsporen. Eerst maakte ze er takken mee. Daarna gaven ze de takken blaadjes! 

We besloten om een echt herfsthoekje te maken in de klas. Blaadjes, takjes, eikels, kastanjes, dennenappels, knoopjes en rijst in de herfstkleuren, het lag er allemaal.

Op de krijttafel maakten ze mooie kunstwerken. Hier zie je onze Junglies patronen leggen met de knoopjes in de herfstkleurtjes.

 

 

Een echte herfstwandeling mag natuurlijk niet ontbreken! Samen met de Bosdierenklas gingen ze op pad door het Rivierenhof. De Junglies vonden het geweldig! lekker spelen en ontdekken in de natuur. 

 

 

Ook in de poppenkamer was de herfst te vinden. Samen maakten ze echte herfstsoep van blaadjes, kastanjes en eikeltjes. De soep werd gemaakt in een grote pot. Zie ze samen genieten aan tafel.

 

 

Knutselen hebben de Junglies ook gedaan. Het spuiten met ecoline vonden ze super leuk! In een spuitbus mengden ze water en ecoline. Daarna spoten ze hun blad vol. Zo maakten ze van een saai wit blad een mooi gekleurd herfstblad. 

Er was genoeg te doen in de Jungleklas in de maand oktober. Toch waren de Junglies benieuwd naar wat de kleuters boven doen. daarom zijn ze eens gaan spelen boven in de kleuterklassen. 

Na al dat spelen en werken is het nu tijd voor een welverdiende herfstvakantie! 

Groetjes uit de Jungleklas! 

🐘🦒🦩🐍🐅🦏🐊🐆