Sinterklaas in de Jungle 

De Junglies vonden het heel erg spannend dat Sinterklaas misschien zou langskomen. Er moest namelijk nog veel gedaan worden in de Jungleklas voor het bezoek van Sinterklaas. Knutselen, liedjes zingen, leren over Sinterklaas en zijn pieten. Samen gingen ze aan de slag. 

Elk thema beginnen we met een boekje. Het kwam deze keer perfect uit want de voorleesweek was van start gegaan. We nodigden juf Hafsa uit om het boekje Emma en de Sint te komen voorlezen. 

De junglies vonden het boekje geweldig. Ze vonden het zelfs zo leuk dat we Thomas ook uitnodigden om het boekje te komen voorlezen. Deze keer waren de Junglies voorbereid! Met een mijter op zaten ze flink te luisteren. 

 

 

Uit het Boekje leerden de Junglies dat Sinterklaas helemaal met de stoomboot vanuit Spanje komt. Dat moesten we natuurlijk naspelen in de klas.

Uit de kast haalden we de piratenboten (nu Stoomboten) en paardjes. Juf Chey had nog kleine sinterklaasjes en roetpietjes om mee te spelen.

Samen maakten we een echt Sinterklaas hoekje in de klas. De junglies konden hier vrij spelen. Het boekje lag er ook bij voor als ze het verhaaltje nog eens wilden bekijken.  

 

 

 

 

In het boekje maakt Emma een mijter. De Junglies vonden dat een top idee. We besloten om een mijter EN een mantel te maken. 

Tijdens het knutselen werkten ze met een nieuwe techniek. 

In een grote bak rolden ze knikkers door verf. Zo kregen de mantels allemaal mooie strepen en vlekken. 

 

 

Ook aan het tafelmateriaal was te zien dat we werkten rond het thema Sint. Er was verschillend materiaal waarmee de Junglies konden oefenen op hun fijne motoriek, de kleurtjes en het tellen. 

We maakten niet alleen een Sinterklaas hoekje in de klas, we maakten ook een pieten hoekje! Hier konden de Junglies dansen op echte pietenmuziek. 

Experimenteren met scheerschuim en verf deden de Junglies ook! Geïnspireerd door de baard van Sinterklaas maakten ze  patronen in de scheerschuim. Daarna maakten ze een mooie afdruk die ze mee naar huis namen. 

In de klas maakten de junglies nog pepernoten en buiten speelden ze in de sneeuw. 

Daarna was het tijd om de schoenen klaar te zetten voor Sinterklaas. De Junglies vonden het maar spannend.. Maar gelukkig waren ze allemaal heel erg flink. Iedere Junglie kreeg koekjes en een chocolade mannetje die ze niet konden laten liggen!

Het was een leuke maar vooral drukke periode in de Jungleklas. Sinterklaas is terug naar Spanje. Maar blijkbaar is er binnenkort weer feest. De Junglies zijn benieuwd....

Groetjes uit de Jungleklas! 

🐘🦒🦩🐍🐅🦏🐊🐆