O, dennenboom, O, dennenboom,

 

Jaja, het is weer die tijd van het jaar waarin het buiten snel donker wordt. De hoogste tijd om onze kerstboom in de klas te zetten. Samen, met iedereen, hebben we onze kerstboom gezet. Iedereen mocht de boom mee versieren.Nadien hebben we de boom eens goed bekeken en gingen we zelf aan de slag om een boom te schilderen. We konden de boom ook versieren met plasticine, met krijt. Er was ook een vilten kerstboom die we zelf mochten versieren. Tijdens krullenbol leerden we hoe we lussen moesten tekenen zodat we slingers konden tekenen. Nadien mochten we zelf aan de slag gaan met het tekenen van de slingers.

 

 

 

 

 

In onze poppenkamer was er een heuse kerstbomen winkel, waar we zelf onze kerstboom konden uitkiezen. We leerden ook om samen een spelletje te spelen zonder dat de juf erbij zat om alles mee op te volgen. Rollen met een kleurendobbelsteen, dat kleurtje zoeken en dit op je lichtslinger leggen. Wie als eerste zijn lichtslinger vol had  liggen, die won.

Onze lichtbak kwam ook nog eens boven, ook hier konden we werken met gekleurde schijfjes. De kerststal mocht natuurlijk niet ontbreken om mee te spelen. Zoals altijd werkten we ook gewoon aan de tafel en konden we met loose parts onze kerstboom, getekend op een spiegel, versieren. Met hamertje tik konden we ook onze kerstboom versieren.

Er was ook nog onze kerstmarkt waar we samen met heel de klas kerstboompjes hebben gemaakt van 5 sterren. Prikken, versieren, rangschikken van klein naar groot met parels ertussen en onze werkje was klaar.

 

Ook in de maand december hadden we een nieuwe puzzelkampioen in onze klas.

Wat knap van jou, Mohamed.

 

Onze puzzelkampioenen kunnen in de puzzelkast bij de diamanten puzzels wat meer uitdaging zoeken. Ze kunnen kiezen voor puzzels met meer dan 150 stukjes of voor onze puzzelballen.

Khaled en Suhib hebben helemaal een puzzelbal in elkaar gepuzzeld. Onze nieuwe puzzelkampioen koos dan weer voor een puzzel van 160 stukjes die hij helemaal alleen gemaakt heeft.