April

Ook in de maand april deden we weer heel wat leuke dingen. We werkten rond het thema theater. Hierbij maakten we ons eigen toneelstukje, leerden we een goocheltruc en ontdekten we circusmateriaal. Ondertussen oefenden we extra op lezen en leerden we voor de eerste keer rekenen tot 20.

Open deurtje 

Na een week hard werken, is er tijd voor ontspanning. Vaak doen we dit aan de hand van een MUVO-opdracht of een leuke WO-activiteit, maar ook ‘open deurtje’ doen we nog erg graag. We gaan op ontdekking in de kleuterklassen en spelen met onze oude vriendjes!

Lentewandeling

Voor de vakantie leerden we tijdens WO over de lente en de kenmerken hiervan. Om de theorie om te zetten in de praktijk, gingen we op lentewandeling! We zagen de blaadjes groeien aan de bomen, we ontdekten heel wat bloemen en we genoten van deze zonnige dag.

Imker

Het wordt steeds warmer en dat betekent dat de bijtjes terug beginnen vliegen. Aangezien wij de bijenklas zijn, hadden we een uitstap gepland naar de imker. We leerden over het stuifmeel, hoe bijen honing maken, hoeveel koninginnen er zijn, … Op het einde kregen we een boek en een lekker potje honing mee naar huis.