Jingle bells, jingle bells… 

Sinterklaas is terug naar Spanje vertrokken met zijn boot, de winter is begonnen en het is bijna tijd voor Kerstmis en dat wil natuurlijk ook zeggen dat het tijd is voor vakantie! Maar voor we met familie en vrienden gezellig samen gaan zijn, vertellen we graag wat we tijdens de maand december allemaal deden in de sterrenklas. 

De maand startte heel leuk, want juf Nelle was verjaard en dat wilde zeggen dat er gefeest moest worden. De sterretjes maakten samen met juf Lieselotte als verrassing een erg mooie kaart en zongen een verjaardagslied. Daarna was het tijd voor pizza! 

 

 

 

 

Maar de juf was niet de enige jarige, we vierden natuurlijk ook Sinterklaas zijn verjaardag! We kregen hoog bezoek op school van de Sint en zijn 2 pieten. We zongen ons liedje met de mooie stoombootkroon aan. En omdat we allemaal zo braaf geweest waren, hebben we superleuk speelgoed gekregen voor op de speelplaats waar we erg flink mee kunnen spelen. In de klas oefenden we ook nog op krullenbol, we maakten bewegingen in verf zoals Piet wanneer hij snoepjes rondstrooit. 

 

Voor Sinterklaas en de pieten was het tijd om weer naar Spanje te vertrekken, dus we ruimden samen onze klas op en haalden onze kerstspulletjes uit de berging. Want het was tijd om onze kerstboom op te zetten! Dit deden de kinderen zelf, eerst moesten ze een beetje zoeken, maar daarna lukte het erg goed en al gauw was er een mooie boom in onze klas. Tijd om te versieren met kerstballen en slingers en nadien kwamen natuurlijk ook de lichtjes. 

 

 

 

 

 

Onze klas werd tijdens de donkere dagen een erg gezellig plekje met allerlei lichtjes. Het bedje in de poppenkamer werd een heus kamp waar de kinderen met allerlei lichtjes konden spelen. En er was ook een gezellig knus hoekje waar de kindjes in konden kruipen met leuke lichtjes. In de kring telden we samen af naar Kerstmis met onze adventskalender en onze krans. Elke week werd er een nieuw kaarsje aangestoken. 

 

Onze school organiseerde zelf een supergezellige kerstmarkt waar we allerlei dingen verkochten die we zelf geknutseld hadden. We maakten mooie potjes uit zijdepapier, sterren om aan de muur te hangen en glitterende sterrenhouders uit klei voor lange kaarsen. Verder knutselden we ook nog kerstbomen, lichtslingers, sterretjes voor bij onze nieuwjaarsbrieven… `

 

Tijdens de maand december hadden we ook 1 jarige: HIP HIP HIP HOERA voor Haitham! 

 

 

We wensen jullie een gezellige, deugddoende vakantie met leuke feesten samen met familie en vrienden en we zien jullie heel graag terug in 2024!