November

 

 

De maand zit er weer op en dat wilt zeggen dat het tijd is voor een nieuw overzichtje waarover we leerden. Na de herfstvakantie werkten we verder aan het thema herfst en leerden we over egels.

 

We tekenden zelf de stekels met krullenbol. We maakten voor elkaar een glunderketting van blaadjes die we raapten in het bos. 

 

Ook maakten we helemaal zelf een kunstwerkje dat jullie kunnen aankopen voor een goed doel. Hierover kregen jullie een brief. 

Daarna was het tijd voor het thema Sinterklaas. We gingen kijken naar Rikki en Vicky die samen het speelgoed dat ze kregen, deelden. In onze klas leerden we allerlei dingen over Sinterklaas en zijn helper Piet. We ontdekten welke kleren ze dragen, wat ze allemaal meebrengen en ook hoe ze naar hier komen: met de stoomboot!

 

Samen met de juf maakten we een grote stoomboot in onze klas waar we heel graag in spelen. We leerden over drijven en zinken. Tijdens krullenbol tekenden we ook een eigen stoomboot begeleid door muziek. We leerden voorwerpen van Sinterklaas rangschikken van groot naar klein. En daarbovenop maakten we zelf Sint-pizza’s die we samen lekker mochten op smullen, jammie! 

 

Tot slot was het voorleesweek en kregen we bezoek van enkele ouders/grootouders die voor ons een verhaaltje kwamen voorlezen. De kinderen van het zesde leerjaar kwamen ons ook een verhaaltje voorlezen. Bedankt daarvoor, dat was erg leuk! 

 

Hier kunnen jullie nog enkele foto’s zien van tijdens de turnles. 

 

In november hadden we ook 2 jarigen:

GEFELICITEERD AAN ELIAS EN SHEMA!